Kirurgisk laserbehandling

Kirurgi: Siden de vanligste ikke-kirurgiske metodene sjeldent resulterer i varig kur, synes kirurgisk behandling å være en ganske vanlig og akseptert terapeutisk modalitet for HS.

Konvensjonell kirurgi:

 1.Excision eller curettage av individuelle lesjoner: Høy residiv.

​2. Total eksisjon av lesjonene og omkringliggende hårbærende hud: Residiv i ca. 20-30 % tilfeller. Primær/sekundær tilheling.

3. Derofing: Ved elektrokirurgi under lokal anesthesi. 20 % residiv ved langtids follow-up.

​LASER:

CO2 laserterapi:

Alle kirurgiske teknikker for å behandle HS tar sikte på å fjerne alle keratinocytter og rester av keratinocytter radikalt i nodler, abscesser og fistler.

Scannerassistent CO2 laserbehandling tar sikte på fokal radikal fordampning av alle knuter, abscesser og fistler, og etterlater sunt vev mellom de patologiske lesjonene. Lesjonene blir fordampet fra «innvendig og utvendig» til det omkringliggende friske vev er nådd, overfladisk og dyp. På denne måten kan teknikken være vevsparing og samtidig radikal. I de fleste artikler ble helbredelse ved sekundær intensjon brukt.

Anestesi: Etter at huden er rengjort med 5 % klorhexidin, bedøves området ved injeksjon av lidokain og epinefrin. For å redusere smerte, bruker vi en lidokainprilokainkrem (Emla) i en time til rikt innerverte områder, for eksempel lysken, før injeksjonene. Løsningen injiseres og infiltreres rundt og ikke direkte inn i det berørte stedet for å unngå direkte kontakt med betent vev og injeksjon i absessen.

​Devitalized vev fjernes ved å rense overflaten med en vattpinne i saltvann. Vanligvis oppnådde fordampningen det dype subkutane fettet eller fascia.

Sårheling: Såret, som er igjen til å helbrede ved sekundær intensjon, er umiddelbart dekket med tørre dressinger eller salveimpregnerte dressinger og et dekkbandasje festet med kirurgisk tape eller gasbindundertøy.

Residiv: Studier: 2 av 185 steder, to av ni pasienter, 2 av 24 pasienter, 1 en 7 pasienter, og 4 av 34 pasienter.

Hårfjerning teknikker med Nd:YAG laser/ IPL har brukt ved gode resultater særlig i tidlig fase.

PDT: Blitt brukt, i enkelte case rapport.